GAZİANTEP / NİZİP - Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı İmam Hatip Ortaokulu

Nis

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.

Programın düzenlenmesinde ve uygulanmasında emeği geçen Samet SELÇUK, Sertan DOĞAN,Onur TURAN öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Nis

KTS Akademik Gelişim Alanı kapsamında LGS'ye  hazırlanan öğrencilerimiz Nizip Sosyal Bilimler Lisesi'ni ziyaret etti. Okul idaresi ve personeli öğrencilerimize tanıtım faaliyetinde bulundu.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce okullarda uygulamaya konulan, Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7'ler projesi kapsamında okuma takımları oluşturuldu.

Mrt

Fen bilimleri dersinde  ışığın yayılması ünitesini etkinliklerle uyguladık.

Mrt

Öğrencilerimize Mevlana, Yunus Emre, Mehmet Akif ERSOY gibi önde gelen şahsiyetleri tanıtmak, onlarda edebiyat merakı uyandırmak, teneffüs aralarında görecekleri güzel sözler ve şiirlerle hayat görüşlerine katkı sağlamak gayesiyle koridor duvarlarımızı süsledik. Ayrıca günlük hayatta sıklıkla yazımı karıştırılan sözcüklerin doğrusunu yazıp farkındalık kazandırmayı amaçladık. Okulumuzda Türkçe-Edebiyat Sokağı oluşturduk.

Mrt

18 Mart tarihi kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız, minnettarlığımızı, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür. Bu bağlamda okulumuz öğrencileriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Tüm şehitlerimizin ruhları şâd olsun.

Mrt

İstiklâl Marşı, Türk milletinin yedi düvele karşı yaptığı  İstiklâl Harbi'nin milli destanıdır. İstiklâl Marşı, Türk tarihinin başlangıcından günümüze kadar milletimizi yaşatan milli ve manevi değerleri bir bütün olarak ortaya koyan edebi bir âbidedir. "Kahraman Ordumuza" ithaf edilen bu marş, aslında bir ordu-millet olan Türk milletine adanmıştır.

12 Mart 2022, Mehmet Âkif Ersoy'un kaleminden dökülen "İstiklâl Marşı"nın TBMM tarafından "Millî Marş" olarak kabulünün 101. yıldönümü, milletimize kutlu olsun.

Mrt

40 hadis etkinliği çerçevesinde okulumuzun bütün sınıf seviyelerinde hadis ezberleme yarışması yapıldı. Hadis yarışması sınıf içi elemelerinin ardından final yapılarak 40 hadis yarışması etkinliği gerçekleştirildi.

Mrt

Akademik başarıyı artırma çalışmaları; LGS ve YKS hazırlık çalışmaları, etkili rehberlik ve kariyer planlama, Akademik Destek Programı (ADEP), Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli uygulamaları öğretmenlerimize aktarıldı.

Şbt

Okulumuzda uygulanan Davranış Lideri Projesi kapsamında  okul içi ve dışında davranışlarıyla arkadaşlarına örnek olan öğrencilerin rozetleri takıldı.

Ock

Okuyan 7'ler kitap okuma etkinliği kapsamında öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ve ilgi ve merak uyandırıcı kitaplar seçilip dönüşümlü olarak okundu.İçerikleri oldukça nitelikli, öğrencilerin duygu ve düşünce dünyalarına katkı yapan kitaplar seçildi. Anlayarak ve düzenli okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

Ock

Öğrencilerimizin tenefüs aralarında hem eğlenip hem de kendilerini geliştirmeleri adına koridorlarımıza satranç takımları yerleştirdik.

Ock

Okulumuz Mûsikî Korosu Müzik öğretmenimiz Onur TURAN öncülüğünde kurulmuştur.

Ock

Eski öğrencilerimizden olan Ali BULANIK kardeşimiz okulumuz öğrencileriyle buluştu.Geçmiş okul hayatından tecrübelerini anlattı ve öğrencilerimizden gelen soruları yanıtladı.

Ock

Okulumuz konferans salonunda İlahiyatçı Yazar Hamdullah TAN tarafından öğrencilerimize "KTS Öğrenci Mesleki Gelişim Alanı Seminerleri " kapsamında " Kur'an-ı Kerim'in Ana Konuları ve Muhtevası" konulu seminer verildi. Öğrencilerimizin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde Kur'an-ı Kerim'in Ana Konuları olan İnanç, İbadet, Ahlak ve Sosyal Hayat (Muamelat) konularını öğrencilerin seviyesine uygun ve örneklerle anlatan İlahiyatçı Yazar Hamdullah TAN öğrencilerimiz tarafından dikkatle dinlendi. Konu ilgili öğrenci sorularının cevaplandırılması ile seminer sona erdi.